Rely on years of experience and development

Aad Prins Leliecultures B.V. is a specialist in the propagation of virus-free starting material. Since 1987 we have been responsible for the continued cultivation of tissue culture of, among others, calla, lily, amaryllis, hyacinth and various smaller crops. Years of experience ensure that we are the connecting link in the chain of virus-free cultivation.

Betrouwbare partner voor veredelaars en kwekers

Aad Prins is een betrouwbare partner voor veredelaars en kwekers die door middel van weefselkweek snel nieuwe rassen willen introduceren. Daarnaast is deze methode uitermate geschikt om bestaande partijen te verversen. Voor onze opdrachtgevers nemen we daarom de doorteelt voor onze rekening: weefselkweekplantjes die zijn besteld, worden in onze kassen virusvrij opgekweekt onder ideale condities.

Onze klanten ontzorgen wij graag

Aad Prins Leliecultures ontzorgt klanten in alle facetten. Van planten tot aan uitzeven en afleveren. Een strenge selectie maakt deel uit van het opkweekproces. Tijdens de groei staat het gewas onder voortdurende controle. Zo kunnen afwijkingen bijtijds worden getraceerd. Signaleren wij een calamiteit? Dan kunt u als opdrachtgever à la minute een seintje verwachten.

Naast de gebruikelijke opkweek van weefselkweek of zaad kunnen wij het bij ons geteelde materiaal voor u schubben (lelie) of parteren (calla). Mocht blijken dat u snel meer virusvrij materiaal wilt hebben van uw partijen, dan kunnen wij deze extra teelt geheel voor u verzorgen. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Uw uitgangsmateriaal onder een veilig dak

Bij Aad Prins Leliecultures stellen we alles in het werk om met een maximum aan efficiëntie en hygiëne de beste resultaten te bereiken. Dat vraagt niet alleen de inzet van moderne technieken, maar ook het vakmanschap van een ervaren kweker. Onze moderne kassen zijn voorzien van gevelschermen, schermdoeken en verwarming, waardoor er een optimaal klimaat gecreëerd kan worden.

Continue investeren in optimale hygiëne

De teelt van gezond uitgangsmateriaal begint bij Aad Prins. Hygiëne is voor ons zeer belangrijk. Wij investeren in maatregelen die een optimale hygiëne waarborgen. Met alle voordelen van dien: minder gewasbescherming, een hogere productie en een betere kwaliteit. De gesloten kas maakt het mogelijk om virusvrij materiaal op te kweken, een garantie voor een gezonde teelt. Op ons bedrijf verwerken wij alleen virusvrij materiaal. Alle bedrijfsruimten worden ieder seizoen grondig gereinigd en ontsmet.

Het belang van virusvrij uitgangsmateriaal

Weerstand tegen gewasbeschermingsmiddelen in combinatie met toenemende exporteisen zijn een grote uitdaging in de sierteeltsector. Regelmatig verversen en starten met schoon uitgangsmateriaal is een investering die zichzelf terugbetaald. Gezonde partijen vermeerderen beter en verminderen uitval.

Samenwerking met Wageningen University & Research

Wij zijn betrokken bij een vierjarig project van de Wageningen University & Research. Dit project focust zich op een éénrichtingssysteem in plaats van cyclisch telen. Virusvrij uitgangsmateriaal is de rode draad in dit project en past daarom goed bij ons bedrijf. Deelname aan het project biedt ons de kans nauw betrokken te zijn bij het onderzoek, waarmee wij kennis opdoen en onze dienstverlening kunnen blijven verbeteren. Bekijk hier een filmpje over het project.

Wij zijn MPS-A gecertificeerd.

Onze garanties:

  • Een professionele aanpak. U kunt van de kwaliteit op aan. En gemaakte afspraken komen we na.
  • Een uitstekende service. U mag van ons verwachten dat we alles doen om aan uw wensen tegemoet te komen. Wij ontzorgen u graag.
  • Vergaande hygiëne. Hoe hygiënischer u begint, hoe meer uitzicht op een goed rendement. Daarom werken wij volgens streng omschreven hygiëneprotocollen.
  • Een persoonlijke dienstverlening. Wij streven naar jarenlange relaties met u als afnemer.