Moderne techniek gaat hand in hand met vakmanschap

Bij Aad Prins Leliecultures stellen we alles in het werk om met een maximum aan efficiency en hygiëne de beste resultaten te bereiken. Dat vraagt niet alleen de inzet van moderne technieken, maar ook het vakmanschap van een ervaren kweker. Onze moderne kassen zijn voorzien van gevelschermen, schermdoeken en verwarming, waardoor er een optimaal klimaat gecreëerd kan worden.

Teelt

In week 9 begint het opplanten van de nieuwe weefselkweek. Aad Prins maakt gebruik van plastic bakken met verse, gekeurde potgrond. Rond week 24 gaat het laatste materiaal in de kas. Een strenge selectie maakt deel uit van het opkweekproces. Tijdens de groei staat het gewas onder voortdurende controle. Zo kunnen afwijkingen bijtijds worden getraceerd. Signaleren onze medewerkers een calamiteit? Dan kunt u als opdrachtgever à la minute een seintje verwachten.

Uitleverperioden

In het najaar worden de bakken uit de kas gehaald. De lelieweefselkweekbolletjes worden in november-december uitgezeefd en afgeleverd. Aansluitend doen wij hetzelfde met de Amaryllis. Calla’s hebben na de kasteelt een rustperiode nodig en worden in januari-februari uitgezeefd, gedroogd, gesorteerd en geteld. Voor andere gewassen geldt dat wij in overleg het meest geschikte moment bepalen. Het materiaal wordt in schoon fust afgeleverd op de gewenste locatie van de opdrachtgever.

Hygiëne

De teelt van gezond uitgangsmateriaal begint bij Aad Prins. Hygiëne is voor ons zeer belangrijk. Wij investeren in maatregelen die een optimale hygiëne waarborgen. Met alle voordelen: minder gewasbescherming, een hogere productie en een betere kwaliteit. Op ons bedrijf verwerken wij alleen virusvrij materiaal. Alle bedrijfsruimten worden ieder seizoen grondig gereinigd en ontsmet. Gronddoek wordt óf gestoomd óf vervangen en er wordt alleen nieuw of gestoomd fust gebruikt. Verder zijn er ontsmettingspunten bij de ingangen aanwezig voor bezoekers en in de kas wordt er verplichte kleding gedragen.

Wacht niet te lang

De planning voor het nieuwe seizoen vordert. Geef daarom uw opdrachten zo spoedig mogelijk door. Dan bent u verzekerd van kasruimte voor volgend jaar.

Wilt u meer informatie over onze werkwijze? Neemt u dan vrijblijvend contact met ons op voor een offerte of informatie. U bent ook altijd welkom om te kijken op ons bedrijf. Graag maken wij een afspraak met u.