‘Ik zie ondernemen als een tango’

Freddie Prins is gastredacteur bij het vakblad Greenity en ze gaat in gesprek met Elske Doets, directeur-eigenaar van reisorganisatie Doets Reizen.

De bollensector kan veel leren van andere branches. Het werkveld verschilt misschien, maar de uitdagingen zijn hetzelfde. Iedere onderneming heeft te maken met veranderingen: op de markt, in de samenleving of op
het bedrijf zelf.

“Ondernemen is als een tango: je gaat vooruit en je gaat achteruit.”

Freddie: “Elske, wij hebben elkaar in 2017 ontmoet op de Young Lady Business Academy. Ik kwam daar ietwat onzeker binnen met de droom om het bloembollenbedrijf van mijn vader over te nemen. Jij hebt in 2001 het familiebedrijf van jouw vader overgenomen. Waarom wilde jij dat?” Elske: “Ik heb rechten gestudeerd, maar als advocaat los je voornamelijk de problemen van anderen op en dat paste niet bij mij. Ik wilde zelf aan de knoppen kunnen draaien en dingen creëren. Toen mijn vader vroeg of ik het bedrijf (reisorganisatie Doets Reizen) zou willen overnemen, zei ik meteen ja. Ik heb niet nagedacht over de consequenties en risico’s, ik deed het gewoon. Terwijl het achteraf gezien wel een bizarre stap was. Mensen denken vaak dat je een familiebedrijf in de schoot geworpen krijgt en dat je als ondernemer per definitie rijk bent. Maar dat is natuurlijk niet zo. Het bedrijf was al op koers en winstgevend. Ik ging op mijn 28e een miljoenenschuld aan. Rijk was ik zeker niet.”

Wilt u het hele artikel lezen?

Bron: Greenity

Terug naar nieuwsberichten