Freddie Prins in het programma: Jonge Boeren aan het Roer "Gaan voor je ambities en je dromen"

Hierbij de link naar de film

Voor de serie Jonge Boeren aan het Roer gaan we vandaag naar Breezand. Daar runt de pas 23-jarige Freddie Prins, samen met haar vader, een specialistische kwekerij die levert aan bollenboeren. Als klein meisje liep ze al door de kassen, uiteindelijk wil ze eigen baas worden.

Freddie is de jongste ondernemer uit deze serie, maar zeker niet de minst ambitieuze. Ze weet wat ze wil en is heel precies in haar werk. “Ik vind het economische deel van het vak mooi, de sector, de mensen. En een mannenwereld vind ik prettig om in te werken.”

Vader Aad is blij dat zijn dochter in het bedrijf is gekomen. In de afgelopen decennia is er een hoop veranderd. “Het bedrijf is 82 jaar oud”, vertelt hij trots. “Mijn opa heeft het ongezien gekocht op een veiling en is toen naar Breezand gekomen. Dat was nog wel een uitdaging zo vlak voor de oorlog. Daarna hebben we alle facetten van het bloembollenvak gehad. En nu zijn we in de kweek van virusvrije plantjes terecht gekomen”

Keuze gemaakt
Freddie wist al redelijk snel dat ze in het bedrijf wilde komen werken. Rond haar afstuderen had ze de keuze bijna gemaakt. “Ik twijfelde nog een beetje en heb me toen opgegeven voor de Academy van Elske Doets, zakenvrouw van het jaar. Ik won dat en mocht toen mee op zakenreis naar Vancouver, ja en toen ging het heel snel”.
Doets wist Freddie nog wat extra zelfvertrouwen te geven. “En vooral gaan voor je ambities en je dromen. Niet teveel denken, maar doen.” Wat bedrijfskunde betreft zit het wel snor. Volgens vader Aad moet zijn dochter vooral nog op het gebied van teelt zaken leren. “Het is niet zo dat ze de hele week in de kas moet gaan wieden of planten. Maar je moet wel weten hoe het gaat om het over te dragen aan je medewerkers.”

Uitdaging
De strengere eisen rond de productie is een uitdaging die Prins graag aan gaat. “Vooral wet-en regelgeving, maar ik kijk er positief tegenaan. Volgens mij is de innovatiekracht van de sector groot en komen er voor problemen ook weer oplossingen. En ik denk dat het de sector uiteindelijk alleen maar vooruit helpt.”

Hierbij de link naar de film

Terug naar nieuwsberichten