Hygiënemanagement heeft hoogste prioriteit bij Aad Prins

De teelt van gezond uitgangsmateriaal begint bij Aad Prins. Daarom investeert Aad Prins extra in maatregelen die een optimale hygiëne waarborgen. Zo voorkomt u dat u tijdens de teelt ziekten en plagen moet bestrijden doordat uitgangsmateriaal is besmet met bacteriën en schimmels. Met alle voordelen van dien: minder kosten voor uw gewasbescheming, een hogere productie en een betere kwaliteit!

Wat doen we uit het oogpunt van risicomanagement?

Voorafgaand aan het nieuwe teeltseizoen volgt een complete reinigingsronde door het gehele bedrijf. Zo wordt de gehele kas gereinigd en ontsmet. Dat doen we met effectieve methoden en middelen. Het gronddoek wordt óf gestoomd óf vervangen. Daardoor krijgen bacteriën, schimmels en virussen geen kans aan het begin van het nieuwe seizoen.

Ook de bedrijfsruimte nemen we mee in de reinigingscyclus. Die wordt in zijn geheel ontsmet. Dezelfde behandeling wacht het fust en de materialen die bij de opkweek worden gebruikt. Om ongewenste besmetting van buiten te voorkomen, zijn er ontsmettingspunten ingericht. Hier kunnen bezoekers hun schoeisel en handen reinigen.

UV-belichting doodt ziektekiemen

Tijdens het afleverproces ontsmetten we elke bol met UV-licht. De stralen rekenen veilig en effectief af met bacteriën, schimmels en virussen, zoals Erwinia, PLAMV, Fusarium en TVX. Chemische middelen komen er niet aan te pas.

Twee medewerkers hebben een training gevolgd op het gebied van hygiënemanagement. Zij weten daardoor precies hoe er moet worden gehandeld om het strenge hygiëneprotocol op ons bedrijf te handhaven. En dat betaalt zich terug in de vorm van schoon, gezond en groeikrachtig uitgangsmateriaal!