De specialist in opkweek van virusvrij uitgangsmateriaal

Aad Prins Leliecultures is specialist in de opkweek van uitgangsmateriaal van lelie en Calla uit weefselkweek. Ook andere bolgewassen en vaste planten kweken we op. Jarenlange ervaring gaat in Breezand hand in hand met moderne technieken. Daardoor kunnen we efficiënt en hygiënisch te werk gaan. Zowel het kassencomplex als het fust worden voorafgaand aan de opkweek perfect gereinigd. Moderne kassen, voorzien van alle denkbare installaties, en medewerkers met kennis van zaken doen de rest.

Professionals in de opkweek van lelie en Calla

Aad Prins is een betrouwbare partner voor veredelaars en kwekers die snel nieuwe rassen willen introduceren. Weefselkweek is dé methode om snel over een groot aantal planten te beschikken. Voor die opdrachtgevers nemen we daarom de vermeerdering voor onze rekening: weefselkweekplantjes die zijn besteld, worden in onze kassen opgekweekt onder ideale condities. Weefselkweek is uitermate geschikt alternatief om bestaande partijen lelies die virus- en ziektevrij moeten worden gemaakt te verversen.

Weefselkweek

Veredelaars en kwekers hebben ook de voordelen ontdekt van weefselkweek bij een voortvarende lancering van nieuwe rassen. Opdrachtgevers die over grote aantallen plantmateriaal willen beschikken dat virusvrij en vrij van mutanten kan worden verkocht, weten Aad Prins in toenemende mate te vinden.